Hronika

Tragovi tragedije: Nastavlja se potraga za tijelom male Danke Ilić

Nastavak potrage za tijelom male Danke Ilić je u tijeku, a prema informacijama koje prenosi RTS, kamion za isisavanje septičke jame je napustio posjed jednog od uhapšenih.

Prethodno je objavljeno da je na imanje jednog od uhapšenih, D. D., u selu Zlot stigao kamion za isisavanje septičke jame.

U dvorištu se i dalje nalaze inspektori MUP-a, forenzičari i psi tragači, prenosi RTS.

Potraga za tijelom djevojčice se nastavlja s provjerom različitih lokacija u borskom području.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova su uhapsili R. D. (1951) i D. D. (1984) zbog osnovane sumnje da su pomogli D. D. (1974), osumnjičenom za teško ubistvo dvogodišnje Danke Ilić, da premjesti tijelo djevojčice s deponije u okolini Banjskog polja na zasad nepoznatu lokaciju na teritoriju grada Bora.

Na zahtjev Višeg javnog tužilaštva u Zaječaru, sudija za prethodni postupak Višeg suda u Zaječaru je odredio pritvor u trajanju do 30 dana za J. S. i D. D. zbog osnovane sumnje da su počinili teško ubistvo u saizvršilaštvu, priopćilo je danas Više javno tužilaštvo u Zaječaru.

J. S. (50) iz sela Luka i D. D. (50) iz sela Zlot, dovedeni su u to tužilaštvo s krivičnom prijavom Policijske uprave u Boru.

Optuženi su da su automobilom udarili djevojčicu, a nakon toga se dogovorili da se riješe tijela djeteta.

Priznali su zločin i izjavili da je tijelo djevojčice na deponiji, no kako je prethodno izjavio ministar policije Bratislav Gašić, postoji sumnja da je jedan od osumnjičenih za ubistvo djevojčice premjestio tijelo na drugo mjesto.

Dvogodišnja Danka Ilić nestala je 26. ožujka u Banjskom polju kod Bora, a pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova su u četvrtak, nakon desetodnevne opsežne akcije i detaljnih provjera svih tragova i informacija, uhapsili J. S. (50) i D. D. (50) zbog sumnje da su ubili djevojčicu.

Oba osumnjičenika su u potpunosti priznala izvršenje ovog zločina, objavio je tada MUP.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *