Sport

Pobjeda KK Partizana u punoj Areni

Trijumf Partizana nakon niza od tri uzastopna poraza u Evroligi označava prekid crnog niza, otvarajući perspektivu za bolje šanse crno-belih u borbi za plasman među top 10 ekipa Evrolige. Večeras, pred prepunom Beogradskom arenom, ekipa Željka Obradovića zabilježila je pobjedu rezultatom 100:90.

Valja se podsjetiti da su izostali Naneli, Vukčević i Koprivica, dok Jaramaz i Džejlin Smit nisu dobili priliku za nastup.

Na samom početku utakmice, Partizan je odgovarao na trojke Plajsa i Larkina preko Doužera i Ledeja u dinamičnom okršaju. Međutim, plejmejker Partizana, suočen s nekoliko promašenih šuteva i tri izgubljene lopte u prvoj četvrtini, iskusio je period slabijeg izdanja u napadu, čime su crno-beli pretrpjeli veći dio izgubljenih lopti tokom prvog poluvremena.

Partizan je stekao prednost od 11:8 zahvaljujući Panteru, ali tim Željka Obradovića nije uspio da se značajno distancira. Osmani i Bobua su odveli Efes u vođstvo od 11:14. Do kraja prve deonice crno-beli nisu uspjeli povratiti vođstvo, ali su u drugoj četvrtini, uz doprinos Avramovića i Kabokla, uspjeli probuditi svoj napad.

Nakon ukradene lopte i polaganja Avramovića, Mijatović je zatražio tajm-aut. Iako su trojke Avramovića i Trifunovića donekle popravile situaciju, odbrana crno-belih je bila ranjiva, što je navelo Obradovića da ponovo posegne za tajm-autom. Ulazak Ponitke i Pantera stabilizovao je odbranu, dovodeći Partizan do prednosti od 41:35 do kraja prvog poluvremena.

U drugom poluvremenu, Partizan je dodatno povećao prednost, a ključnu ulogu igrali su Avramović i Ledej. Iako se Efes vratio tokom treće četvrtine, Partizan je uspio održati prednost, a Avramović je sa 30 poena predvodio tim do pobjede od 100:90.

Ova pobjeda otvara šire mogućnosti za plasman Partizana među top 10 ekipa Evrolige. Najefikasniji u timu bio je Aleksa Avramović sa 30 poena, dok su Ledej i Panter doprinijeli sa 21 odnosno 16 poena. Dodatnu podršku pružio je Anđušić sa 15 poena. Na strani Efesa, Klejburn je postigao 17 poena, dok su Larkin i Plajs dodali 11 i 13 poena.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *