PolitikaSvijet

Orban o Trumpu: Povratak u Bijelu kuću donosi svjetski mir i impuls za mađarsku trgovinu

Mađarski premijer Viktor Orban smatra da bi cijeli svijet imao koristi od povratka bivšeg predsjednika SAD, Donalda Trumpa, u Bijelu kuću. Ističe da za vrijeme Trumpovog mandata nije bilo sukoba ni u Ukrajini ni na Bliskom istoku.

Trump se sinoć sastao s Orbanom u njegovoj rezidenciji Mar-a-Lago na Floridi kako bi razgovarali o raznim pitanjima od zajedničkog interesa za Mađarsku i SAD.

“Predsjednik Trump bio je predsjednik svijeta. Uživao je svjetsko poštovanje i time stvarao uvjete za mir. Za vrijeme njegova mandata bilo je mirno na Bliskom istoku, kao i u Ukrajini. Danas ne bi bilo rata da je on i dalje predsjednik SAD. Suglasili smo se da će mir biti kad budu svjetski lideri koji žele mir. Ponosan sam na činjenicu da je Mađarska jedna od nacija čiji lideri žele mir”, izjavio je Orban u video-izjavi objavljenoj na svojim društvenim mrežama.

Orban je izrazio nadu da će Budimpešta doživjeti “novi impuls” u međusobnoj trgovini ako se Trump vrati u Bijelu kuću.

“Ovdje u Americi traje predsjednička kampanja. Amerikanci moraju sami odlučiti, dok mi Mađari moramo iskreno priznati da bi bilo bolje za svijet, a i za Mađarsku, ako se vrati predsjednik Donald Trump”, zaključio je mađarski lider.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *