BiHPolitika

Najava Snažne Podrške Privredi: Ministar Šulić Obećava Potporu Privrednicima S Pala

Ministar trgovine i turizma Republike Srpske, Denis Šulić, danas je izrazio svoju podršku potrebama privrede i privrednika s Pala na Jahorini, ističući spremnost kako lokalne tako i republičke vlasti da ih podrže.

Naglasio je važnost zajedničkog djelovanja privrednika opštine Pale i upućivanje zahtijeva lokalnim i republičkim vlastima, obećavajući im podršku i resurse ministarstva koje vodi.

Šulić je istakao Jahorinu kao ključni faktor razvoja ovog dijela Republike Srpske nakon osnivanja Privrednog savjeta opštine Pale, čiji je predsjednik Nedeljko Elek.

Čestitajući Eleku na izboru, naglasio je da će Privredni savjet raditi na unapređenju poslovnog okruženja za privrednike lokalne zajednice.

Na osnivačkoj sednici prisustvovalo je 30 privrednika s područja opštine Pale, uz Šulića su bili i ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa u Savetu ministara Staša Košarac, gradonačelnik Istočnog Sarajeva Ljubiša Ćosić, te rukovodstvo Olimpijskog centra “Jahorina” i predstavnici opštine Pale.

Privredni savet opštine Pale osnovan je s ciljem unapređenja ekonomskog razvoja i poslovnog okruženja na tom području te će funkcionisati kao stalno radno telo načelnika opštine Pale.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *