Sport

Nagetsi Povratili Dominaciju: Gordon i Jokić Vode Denver do pobjede nad “Vukovima”

Denver Nagetsi su djelovali fokusirano, njihova izvedba je bila logična posljedica temeljne pripreme za meč. Jokić je dirigovao, postigavši 16 od 35 poena u posljednjoj četvrtini. Marej je sa 12 poena u trećem kvartalu podstakao Denver, čime je osigurana pobjeda šampiona. Iako su “Vukovi” održavali korak, nisu mogli da se izbore ili vrate u igru. Denver je zaključio prvo poluvreme serijom 8:0, a Marej je začinio taj period trojkom sa pola terena.

Jokić je završio meč sa po sedam skokova i asistencija, uz tri ukradene lopte, dok je Gordon bio impresivan sa 27 poena, sedam skokova, šest asistencija i nekoliko blokada. U odbrani je odlično obavio posao i na Taunsu, koji je završio sa samo 13 poena. Entoni Edvards je bio nezaustavljiv sa 44 poena, ali ostatak tima Minesote nije uspio da prati njegovu efikasnost. Iako je Minesota imala više skokova, 57% šuta Nagetsa je bilo ključno za četvrtu pobjedu u seriji.

Denver je sada ponovo preuzeo kontrolu nad serijom i povratio prednost domaćeg terena. Kopirali su taktiku Minesote iz prethodnih mečeva, pojačali odbranu i igrači sa klupe su pružili značajan doprinos. Gordon, Holidej, Kris Braun i Redži Džekson su zajedno pogodili 8 od 11 šuteva za tri poena. Kreirali su seriju 26:4 krajem prve i početkom druge četvrtine, izvodeći mnogo neprimetnog, ali bitnog posla, kako je primijetio Jokić.

Serija se sada vraća u Kolorado, a peti meč će se odigrati u noći između utorka i srijede.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *