PolitikaSvijet

Medvedev tvrdi: “Njemačka se sprema za rat s Rusijom”


Prethodno presretnuti razgovor visokih njemačkih vojnih časnika dokaz je da se Njemačka sprema započeti rat protiv Rusije, izjavio je u nedjelju zamjenik predsjednika ruskog Vijeća sigurnosti Dmitrij Medvedev.

“Svi pokušaji da se snimljeni razgovor časnika Bundeswehra prikaže kao obična igra projektila i tenkova bile su zlonamjerne laži. Njemačka se sprema za rat s Rusijom”, napisao je Medvedev na svom Telegram kanalu, prenosi TASS.

Njemačkog kancelara Olafa Scholza, Medvedev je nazvao “miroljubivim dečkom” koji Ukrajini odbija isporučiti rakete srednjeg dometa. “Nitko ne zna jesu li politički vrh i kancelar svjesni, ali čak i ako nisu pa čak i ako nisu naredili ništa takvo, povijest pamti mnoge primjere gdje je vojska donosila odluke o početku ratova ili ih poticala. Doći će kod Scholza i reći: gospodine kancelaru, u Ukrajini je oboren projektil. Sudeći po vrsti i ruti, letio je za Berlin. Što će Scholz odgovoriti na to? Jasno je kao dan: Njemačka se sprema za rat s Rusijom”, poručio je Medvedev.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *